Top

Achtergrond Doeken

Let goed op bij het bestellen! Kleuren van de foto's en werkelijkheid kunnen verschillen!
Achtergrond Doek voor in Fotostudio

Heeft u een fotografie achtergrondsysteem en wilt u graag een juiste achtergrond kiezen? Wij helpen u een handje op weg. Er zijn namelijk verschillende soorten fotografie achtergronden. De meest gebruikte achtergronden voor studiofotografie zijn een papieren achtergrond, een achtergrond van doek of een vinyl achtergrond. Elk soort heeft zo weer zijn eigen pluspunten en zaken waar je rekening mee moet houden.

Iedereen heeft zo weer zijn eigen voorkeur als het aankomt op het gebruik van een achtergrond voor studiofotografie. Het is daarom handig als u vooraf even stilstaat bij het gebruik van uw achtergrond systeem. Werkt u bijvoorbeeld vaak op locatie? Of zoekt u puur een achtergrond doek voor in de studio? Wat is het budget? En wat voor uitstraling wilt u als achtergrond hebben?

 

Eigenschappen van een achtergrond doek


Achtergrond doeken hebben zo hun eigen eigenschappen. Het doek is meestal gemaakt van katoen en dit materiaal zorgt doorgaans voor een warmere uitstraling op de foto. Achtergrond doeken brengen foto’s meer tot leven en dus meer gevoel. Als u gespecialiseerd bent in portretfotografie of modefotografie zijn achtergrond doeken dus ideaal achter decor. Een paar andere punten over achtergrond doeken: het is duurzaam materiaal en gaat dus lang mee

Achtergrond doek onderhouden


Mochten er onverhoopt kreukels in het doek zijn ontstaan, dan kunt u het doek altijd laten weken in lauw water met wat natuurazijn. Daarna kunt u het doek gemakkelijk strijken zodat plooien en kreukels verdwijnen. Als u dus zorgvuldig met achtergrond doeken omgaat, kunt u hier dus heel lang plezier van hebben en hoeft u voorlopig geen nieuwe aan te schaffen.

Overige voordelen achtergrond doeken

 

Bovendien kosten achtergrond doeken minder dan bijvoorbeeld een vinyl achtergrond. Voor degenen die rekening met hun budget moeten houden, zijn achtergrond doeken dus een goed alternatief. En last but not least, achtergrond doeken zijn makkelijk te vervoeren. Je vouwt ze op en ze kunnen zo mee op locatie!